București, 24 noiembrie 2020: Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) anunță că, în urma alegerilor anuale organizate în cadrul Asociației, conform cerințelor statutare, Spencer Coca (MAZARINE ENERGY ROMANIA S.R.L.) a fost votat pentru a asigura conducerea organizației pentru anul viitor.

Consiliul Director nou ales este format și din: Mihaela Plotogea (NIS PETROL S.R.L.), care va avea de asemenea rolul de Vice Președinte al ROPEPCA, Florian Grosu (EXPERT PETROLEUM S.R.L.), Zach Ullah (STRATUM ENERGY LLC WILMINGTON SUCURSALA BUCURESTI) și Phil Nicoll (SAND HILL PETROLEUM ROMANIA S.R.L.). Mandatul lor se va încheia în noiembrie 2021. Spencer Coca este implicat activ în industria petrolieră românească încă din februarie 2007, când s-a alăturat OMV Petrom în calitate de Director Divizia Zăcăminte și ulterior Director Inginerie Petrolieră, funcție deținută până în 2013. În cadrul OMV Petrom, Spencer Coca a fost responsabil și de legătura cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (A.N.M.R.), fiind în toți acești ani aproape de autoritățile române în nevoia de cooperare în sectorul de petrol și gaze. Geolog și Inginer de Zăcământ la bază, Spencer Coca a lucrat pentru Shell International la diverse exploatări onshore și offshore, atât de gaze cât și de țiței, în diverse țări din Europa, Asia și Africa. Începând cu anul 2016, Spencer Coca a preluat funcția de Country Manager pentru Mazarine Energy, deținută de Grupul Carlyle, alături de Black Sea Oil and Gas (BSOG). Mandatul de președinte al ROPEPCA a fost preluat de la Stephen Birrell, un geolog cu peste 34 de ani de experiență în funcții de conducere, ce activează în România din 2005, fiind unul dintre cei mai importanți actori implicați în procesul fondării ROPEPCA în 2012.
„2020 se dovedește a fi unul dintre cei mai provocatori ani pentru industria noastră, într-un sector prins de furtuna perfectă, la nivel global, pe care o traversăm. Mediul de afaceri este afectat în general, dar sectorul energetic resimte cu siguranță una dintre cele mai puternice transformări ale noului deceniu.

Cu toate acestea, responsabilitatea noastră să livrăm resurse indispensabile progresului și în special rezilienței sociale a continuat să crească. Îmi place să cred că provocările sunt parte din fibra
petrolistului, așa că încep acest mandat cu multă încredere în ce putem să construim împreună cu autoritățile Române pentru navigarea următoarei perioade.
Este un moment cheie pentru dialogul cu părțile interesate și sunt mândru că ROPEPCA continuă să fie una dintre cele mai importante voci în aceste discuții, transmițând punctul de vedere al industriei în ceea ce privește perspectiva pe termen lung a legislației discutate sau adoptate. Prin mine, ROPEPCA își reafirmă misiunea de a rămâne un partener deschis și transparent pentru toate părțile interesate, oferind opinii cât mai bine documentate și înaltul nivel de expertiză al companiilor din asociație asupra legislației care vizează operațiunile de explorare și producție din România.”, a spus Spencer Coca.

Noul Președinte ROPEPCA a subliniat faptul că: „Cel mai important pentru eforturile asociației va fi în următoarea perioadă să putem facilita cea mai bună înțelegere a modului în care funcționează industria noastră. Astfel, sperăm ca legiuitorii să poată oferi, și prin sprijinul expertizei ROPEPCA, cadrul optim pentru investiții și operațiuni care să fie întreprinse cu succes in Romania.”

Mai mult, Mihaela Plotogea, Vice-Președinte ROPEPCA, confirmă: „Este momentul oportun pentru a discuta mai apăsat despre valoarea pozitivă adusă de industria noastră în întreaga economie.
Propunem măsuri constructive pentru a face din România o destinație atractivă pentru investiții într-un an în care nevoia pentru acestea devine mai mare decât oricând. Pentru unele măsuri ne bucurăm să sprijinim dialogul deja început. Astfel, continuăm să milităm pentru o piață de gaze funcțională, protecție pentru consumatorii vulnerabili, acces real la terenuri și un regim funcțional al datelor și informațiilor. Totuși, 2021 pare că va avea nevoie de un dialog mai amplu și noi suntem pregătiți pentru acesta. Vom contribui în continuare la elaborarea de politici responsabile, bazate pe viziunea pe termen lung și respectul față de consumatori și angajați, comunități și mediu, investitori și stat. Alături de Președinte, și eu îmi văd mandatul dedicat dialogului între mediul afaceri și sectorul public pentru binele general al societății, pentru o energie accesibilă și sigură”.

Despre ROPEPCA
De la înființarea sa în 2012, Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră („ROPEPCA”) este un promotor al industriei petroliere, pentru a sprijini dezvoltarea, diversificarea și competitivitatea industriei. ROPEPCA reunește cele mai active companii din industrie, titulari de acorduri petroliere, aducând în România investiții străine semnificative, precum și companii care oferă sprijin pentru operațiunile petroliere.
În prezent, membrii ROPEPCA dețin cea mai mare parte a acordurilor de concesiune petrolieră pentru perimetrele de dezvoltare și producție onshore din România, cumulând pentru anii 2014-2018 investiții de peste 24 miliarde lei, contribuții la bugetul de stat de 50 miliarde lei și crearea și menținerea a 14.000 de locuri de muncă.
Membrii Asociației subliniază beneficiile strategice ale consolidării securității energetice la nivel național și regional și ale sprijinirii creșterii economiei naționale. Acestea pot fi obținute printr-un sistem legislativși fiscal predictibil, stabil și competitiv pentru industria de explorare și producție petrolieră.

Contact:
Alin Popescu, Administrator Executiv
Tel: +40 737 405 979; Email: alin.popescu@ropepca.ro

Copyright ROPEPCA 2020. Toate drepturile rezervate.